Ένα Κεντρικό Σύστημα Καθαρισμού (ΚΣΚ) είναι στην ουσία μία κεντρική ηλεκτρική σκούπα (κεντρική μονάδα) εγκατεστημένη σε ένα διακριτικό χώρο του σπιτιού (γκαράζ, υπόγειο, αποθηκάκι, μπαλκόνι, κ.ό.κ.) ή σε μηχανοστάσιο σε περίπτωση επαγγελματικού συστήματος.

Μέσω ενός σταθερού δικτύου σωληνώσεων PVC, το οποίο έχει προεγκατασταθεί κατά την κατασκευή (ή την ανακαίνιση) του κτιρίου, η κεντρική αυτή ηλεκτρική σκούπα καταλήγει σε αναμονές (πρίζες ή λήψεις αναρρόφησης) στρατηγικά εγκατεστημένες στο χώρο. Κάθε αναμονή μπορεί στην πράξη να εξυπηρετήσει συνήθως 30-40 m2 χώρου, αναλόγως της χωροταξίας  (με μέγιστη θεωρητική κάλυψη τα 314 m2 ).

Οι αναμονές, οι οποίες είναι και το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος όταν το κτίριο είναι ολοκληρωμένο, καλύπτονται με καπάκι και παρέχονται σε διάφορα χρώματα και «υφές» υψηλής αισθητικής, ώστε να εναρμονίζονται πλήρως με τους διάφορους χώρους.

Όταν θέλουμε να καθαρίσουμε, συνδέουμε απλά  έναν  εύκαμπτο  σωλήνα  καθαρισμού (παρόμοιο  με  τον  εύκαμπτο σωλήνα μίας ηλεκτρικής σκούπας) στην πλησιέστερη αναμονή και το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα.

Τα σκουπίδια και η σκόνη από όλες τις αναμονές καταλήγουν στον κάδο περισυλλογής της κεντρικής μονάδας. Ο δε βρώμικος αέρας, αφού φιλτραριστεί, οδηγείται έξω από το κτίριο μέσω ειδικής εξόδου.
    hex8.jpg

ooooooooooΟ χρήστης ενός κτιρίου με εγκατεστημένο ΚΣΚ, απολαμβάνει τα ακόλουθα σημαντικά οφέλη:


Πανεύκολη χρήση, εξοικονόμηση χρόνου: Το ΚΣΚ είναι εξαιρετικά απλό, ξεκούραστο και γρήγορο σε σχέση με το να συναρμολογούμε και να κουβαλάμε μία ηλεκτρική σκούπα μέσα στο σπίτι ή το κτίριο γενικά, ανάμεσα σε έπιπλα και από όροφο σε όροφο.
Μείωση κόστους: Ο καθαρισμός με ΚΣΚ εξοικονομεί τόσο χρόνο, ώστε σε επαγγελματικούς χώρους, όπως για παράδειγμα ξενοδοχεία, να μπορεί να αποβεί σε σημαντική μείωση της σπατάλης εργατοωρών. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με μελέτες κόστους-ωφέλειας που έχουν εκπονηθεί, οδηγεί σε μία περίοδο επανείσπραξης της αρχικής επένδυσης, η οποία συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 3 και 7 ετών. Ακόμα και σε περιπτώσεις που οι εργασίες καθαρισμού ανατίθενται εξωτερικά, το παράδειγμα αρκετών ευρωπαϊκών χωρών δείχνει ότι -μέρος τουλάχιστον- της ωφέλειας εξακολουθεί να μετακυλίεται στο χρήστη του κτιρίου με τη μορφή χαμηλότερων τιμών στα συμβόλαια εξυπηρέτησης.
 

Αθόρυβο σκούπισμα: Το σύστημα είναι σχεδόν τελείως αθόρυβο στο χώρο τον οποίο σκουπίζουμε. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να ξυπνήσει το μωρό, να κάνει διάλειμμα το παιδί από το διάβασμα  ή να σχολάσει το προσωπικό για να καθαρίσουμε.

Προστασία της υγείας, καλύτερη ποιότητα εσωτερικής ατμόσφαιρας: Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος, που το καθιστά πολύτιμο για τον καθένα και ειδικότερα για ευαίσθητα άτομα όπως μωρά, ηλικιωμένους ή άτομα που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αλλεργίες κλπ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα της εσωτερικής ατμόσφαιρας ενός κτιρίου είναι συνήθως από 2 έως 5 φορές (και σε ακραίες περιπτώσεις έως και 100 φορές) χειρότερη από την ποιότητα της εξωτερικής ατμόσφαιρας (σύνδρομο «άρρωστου κτιρίου»). Το πρόβλημα είναι σημαντικό, εάν αναλογιστούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνάνε το 90% του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους. Μία από τις βασικές αιτίες για το φαινόμενο της κακής ποιότητας της εσωτερικής ατμόσφαιρας είναι το ανεπαρκές φιλτράρισμα της κοινής ηλεκτρικής σκούπας.

Τo ΚΣΚ αντίθετα, ως μέθοδος καθαρισμού του χώρου, συντελεί σε απόλυτα επίπεδα υγιεινής στο περιβάλλον όπου ζούμε, εργαζόμαστε και αναπνέουμε, καθώς μετά το φιλτράρισμα των ρύπων και την περισυλλογή τους στον ειδικό κάδο, ο βρώμικος αέρας δεν ανακυκλώνεται αλλά απλά οδηγείται έξω από το κτίριο.

Η πρώτη και πλέον ορατή συνέπεια είναι ότι δεν υπάρχει η κακοσμία που συνήθως αφήνει πίσω της η ηλεκτρική σκούπα. Η σημαντικότερη όμως συνέπεια, όπως έχουν αποδείξει κλινικές έρευνες *, είναι ότι η χρήση ΚΣΚ συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση κρίσεων άσθματος, αλλεργιών και άλλων ενοχλητικών συμπτωμάτων (ακόμη και συναισθηματικών, όσο και αν φαίνεται απίστευτο) που πηγάζουν από την εισπνοή της κακής εσωτερικής ατμόσφαιρας ενός χώρου. Μερικά από τα πορίσματα είναι τα ακόλουθα:


Ρινικά συμπτώματα: μείωση έως 47%
Μη ρινικά συμπτώματα (δίψα, κεφαλαλγίες, χαμηλή παραγωγικότητα, κούραση): μείωση έως 48%
Οφθαλμολογικά συμπτώματα: μείωση έως 61%
Αϋπνία, ανήσυχος ύπνος: μείωση έως 44%  

* S.M.Naguwa & E.Gershiwin, University of California at Davis School of Medicine, Davis, CA, USA: “The influence of a Central Vacuum System on Quality of Life in Patients with House Dust-Associated Allergic Rhinitis”

 


Διαθέτουμε συστήματα  για κάθε είδος κτιρίο: οικιακά συστήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν από το μικρότερο studio ή διαμέρισμα μέχρι πολυόροφες μεζονέτες και επαγγελματικά συστήματα για πλυντήρια αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, μουσεία, κτίρια γραφείων, εργοστάσια και άλλους επαγγελματικούς χώρους οποιουδήποτε μεγέθους.
 
 
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ΚΣΚ μας είναι η εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομική εγκατάσταση του δικτύου αναρρόφησης, η οποία εξασφαλίζεται από το ότι παρέχουμε όλα τα απαραίτητα υλικά που απαιτούνται.

Ειδικά για οικιακούς χώρους, η εγκατάσταση του δικτύου τυπικά δεν απαιτεί πάνω από 1 ή 2 ημέρες και γίνεται είτε από συνεργαζόμενους έμπειρους εγκαταστάτες είτε, εάν το επιθυμείτε, από το δικό σας ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό με την καθοδήγηση του τεχνικού μας τμήματος. Όσον αφορά το κόστος των υλικών δικτύου, αυτό είναι τόσο χαμηλό, ώστε να έχει αμελητέα ποσοστιαία επίπτωση στο κόστος κατασκευής.

Η διατομή των σωληνώσεων του δικτύου είναι σταθερή Ø50 στα οικιακά συστήματα. Στα επαγγελματικά συστήματα μεταβάλλεται από q50 σε q63 και μέχρι q80 αναλόγως των συνθηκών, ενώ στα βιομηχανικά συστήματα μπορεί να περιλάβει όλες τις προηγούμενες διατομές και μέχρι q100 αναλόγως των συνθηκών. Το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος των οριζόντιων διαδρομών περνάει ενδοδαπέδια (παρακάπτωντας περιμετρικά τυχόν ενδοδαπέδια θέρμανση), πάνω  από ψευδοροφές ή πίσω από γυψοσανίδες σε περιπτώσεις ξηρής δόμησης.

Η χρονική στιγμή κατά την οποία πρέπει να τοποθετηθεί το δίκτυο είναι προτού πέσουν τα τελικά δάπεδα, δηλαδή όταν το κτίριο είναι στα τούβλα και κατά προτίμηση μετά που αυτό έχει σοβατιστεί.
 
Είστε ιδιώτης, χτίζετε ή ανακαινίζετε σπίτι (ή επαγγελματικό χώρο) και επιθυμείτε να το εμπλουτίσετε με την άνεση & την υγιεινή ενός κεντρικού συστήματος καθαρισμού;

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δούμε κατόψεις και να συζητήσουμε μαζί σας σχετικά με τα χαρακτηριστικά του δικού σας ΚΣΚ. Έτσι, θα είμαστε άμεσα σε θέση να σας δώσουμε εκτίμηση για το συνολικό κόστος των υλικών που θα απαιτηθούν. Εάν αυτή σας βρεί σύμφωνους, τότε προχωράμε σε αυτοψία και κατόπιν είμαστε έτοιμοι για την εγκατάσταση του δικτύου. Οι λήψεις, οι διακοσμητικές τους πλάκες και η κεντρική μονάδα θα τοποθετηθούν αργότερα, όταν πλέον το σπίτι έχει περατωθεί.  
 
Για οικιακούς χώρους, πέραν της επιλογής του να προσφέρετε ΚΣΚ έτοιμο για λειτουργία, υπάρχει και η επιλογή του να προχωρήσετε απλά σε προεγκατάσταση του δικτύου, ώστε να παρέχετε, με ελάχιστο κόστος, το πλεονέκτημα της δυνατότητας επιλογής στον τελικό
Για επαγγελματικά κτίρια, αναλαμβάνουμε ΚΣΚ σε οποιοδήποτε στάδιο: μελέτη, παροχή υλικών, εγκατάσταση ή εκπαίδευση συνεργείου και επίβλεψη εγκατάστασης.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε σχετικά με ΚΣΚ που θα καλύπτει τις ανάγκες οποιουδήποτε έργου σας.

Ζητήστε άμεσα εκτίμηση κόστους για το δικό σας σπίτι/επαγγελματικό χώρο:

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210-28 44 760 Δευ-Παρ 8:30 π.μ. - 5:00 μ.μ.

ή

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα:

Ονομ/μο: *
Τηλέφωνο: *
Περιοχή Έργου (πόλη/χωριό-Νομός): *
Επίπεδα:
Τετραγωνικά μέτρα (σύνολο): *
E-mail:
Τυχόν σχόλια - ερωτήσεις:

*:υποχρεωτικά πεδία


Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι τα στοιχεία σας θεωρούνται εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του αιτήματός σας και μόνο. Παρακαλούμε ενημερωθείτε αναλυτικά για τους όρους που διέπουν την επικοινωνία μας και για την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου εδώ.